Turen går til North Bergen, New Jersey, men det meste af tiden vil nu nok blive brugt i Down Town New York City.
Vi starter hjemmefra Skærtorsdag d. 13/4-06 og er hjemme igen mandag d. 24/4-06.
Her på siden vil vi hver dag skrive lidt om det vi oplever.

13 april 2006

Langfredag

Vi vågnede til fuglekvidder og solskinsstrejf. Hvilken herlig morgen.
Solskinnet blev desværre hurtigt erstattet af lidt byger, som igen blev erstattet af særdeles vedholdende regnvejr. Men det kunne selvfølgelig ikke holde os fra at tage ind til Manhattan.
Busser kører lige herfra og ind til Port Authority Bus Terminal, en kæmpe busterminal i flere etager med forretninger, restauranter og selvfølgelig busser til nær og fjern. Hvis man leder længe nok, tror jeg også der går en bus til Emdrup herfra ;o)

Tøserne skulle på en eller anden guidet tøsetur, så drengene tog en drengetur.

Afsted til Grand Central Terminal. Den er ikke lige så stor som Port Authority, men tilgengæld er den meget flottere. Højt til loftet, store lysekroner, restauranter og butikker af høj kvalitet. Og fantastisk rent og pænt!

Her gik vi rundt og snusede til dens snart 100 års historie, og nogle gange var det som om, man stadig kunne høre et damplokomotiv fløjte til afgang.
Vi fik også lidt at spise her på The Grand Central, en burger selvfølgelig. Og en burger herover er jo ikke som vi kender dem i Danmark, og de bliver så sandelig heller ikke serveret på samme ligegyldige måde. Her bliver man altid spurgt om, hvordan bøffen skal være - "Raw, Medium or Well done?" - en hamburger!!! Og så er de ikke sovset ind i alt muligt snask, næææ det står på bordet, så man selv kan sovse, så meget man lyster.
Og nogle gange er de så store, at én hamburger er stor nok til to. Det var den Toby og jeg delte på Juniors. Vi måtte da oven i købet levne nogle fritter.

På vejen fra Port Authority til Grand Central var vi lige forbi Time Square, og her var det Toby fik øje på en Toys'R'Us, så den måtte vi jo lige tilbage og kigge lidt på. Og det var gåturen værd!
Det første der møder én er et stor pariserhjul. Ikke et legetøjs et, men et rigtigt stort et, hvor man kunne få sig en tur, hvis altså man var barn og gad at stå i kø. Det gad vi ikke.
Her var selvfølgelig også legetøj i lange baner. Alt hvad hjertet begærer, og mere endnu. Men noget af det mest imponerende var alligevel en kæmpe dinosauer (4-5 meter høj og endnu længere), der stor og brølede midt i butikken, for ikke at sige de tre kæmpe Lego-modeller som stod på rad og række: Empier State Building, Frihedsgudinden og Chrysler Building. Alle 4-5 meter høje!!!

Nå, vi skulle jo møde Pernille og Lotte, men vi var i god tid og det regnede stadig, så vi fandt lige en anden legetøjsbutik: FAO Swartz
Og hvis Toys'R'Us er et besøg værd, så er FAO's det i hvert tilfælde også.
Modsat det støjende lyd og lys inferno hos Toys er der hos FAO's en helt anden afslappet ro. Og selvom der også her er en fandens masse møgunger, så er tempoet så roligt, at selv en træt far kunne holde ud at være der.
Udover det gængse legetøj, som fås alle steder, så har FAO's lige lidt mere: En hel afdeling med antikt legetøj, som vi først troede bare var til pynt, men såmen også var til salg. Et kæmpe udvalg i plysdyr i alle størrelser. Se bare elefanten Toby klapper. Den er god nok. Det er en plyselefant, og den er til salg. Og hvis ikke elefanter er noget for dig, hvad så men en snetiger, en bjørn, en gepard, en schaferhund, en edderkop, en .., en ...? Hvis du mangler et plysdyr, så er FAO stedet.